Prestižní časopis d-Test podrobil testu kvality doplňky stravy omega-3. Vítězem je: Omega-3 Jamieson!

Absolutním vítězem nezávislého testování provedeného časopisem d-Test se stal doplněk stravy s rybím olejem Jamieson Omega-3 Select.

Je vaše strava chudá na rybí maso a ve vašem jídelníčku chybí vlašské ořechy, sója, mák, slunečnicová či lněná semena a za studena lisované rostlinné oleje? Na vašem zdraví se může odrazit nedostatek esenciálních mastných kyselin omega-3!

Každý měsíc se ve světě publikuje množství článků na téma různých zdravotních přínosů těchto výživných látek, které se označují také jako vitamíny F. Esenciální mastné kyseliny omega-3 dodávají výživu buňkám a jejich absence v přijímané potravě může mít na svědomí nejen kornatění cév a srdeční choroby, ale i zpomalení růstu, menstruační potíže, pohlavní poruchy, nadměrnou potřebu tekutin, obezitu nebo změny na pokožce – suchou kůži, ekzémy, psoriázu. S nárůstem jejich výhod vzrůstá současně význam doplňků stravy s jejich obsahem. Náš organismus totiž není schopen si tyto kyseliny syntetizovat sám!

Obyvatelům oblastí se stravou chudou na ryby odborníci radí vytvořit si režim pravidelného příjmu doplňků stravy s obsahem rybího oleje. Ten je totiž důležitý, udržitelný a zdravý zdroj esenciálních mastných kyselin omega-3. Doplňky stravy s jeho obsahem zásobují tělo přesnou, terapeutickou "dávkou" esenciálních kyselin a díky technologickému pokroku, jako je například molekulární destilace, poskytují organismu olej očištěný od toxických látek.

Obsahují tyto výrobky účinné látky skutečně v takové míře, jak slibují údaje na etiketě výrobku?

Odpověď na tuto otázku dal nedávno renomovaný časopis d-Test, jehož vydavatelem je Občanské sdružení spotřebitelů TEST *. Chemickým analýzám na obsah omega-3 mastných kyselin – eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA) podrobil 32 doplňků stravy.

Absolutním vítězem nezávislého testování provedeného časopisem d-Test se stal doplněk stravy s rybím olejem Jamieson Omega-3 Select z produkce kanadského výrobce přírodních vitamínů Jamieson Laboratories Ltd. s obsahem EPA v deklarované / zjištěné maximální denní dávce doporučené výrobcem na obalu: 900 mg / 1 266 mg a obsahem DHA 600 mg / 837 mg – tedy cca o 40 % více, než uvádí výrobce! Velmi dobrou známku získal i za obsah nežádoucí rtuti, který se rovnal nule.

 

* Občanské sdružení spotřebitelů TEST založené v roce 1992 v České republice nakupuje všechny testované produkty tak, jak běžní spotřebitelé – v maloobchodní síti. Jejich výběr probíhá tedy nezávisle od výrobců a dovozců, výhradně na základě průzkumu trhu a přání spotřebitelů. Testování výrobků uskutečňuje v odborných laboratořích a zkušebnách a s výsledky testů seznamuje spotřebitele prostřednictvím nezávislého časopisu d-Test (od roku 2009 poskytuje své služby a informace i spotřebitelům na Slovensku). Jeho objektivní testy uznává také Evropská komise. Občanské sdružení TEST je jediná organizace v České republice a na Slovensku splňující nejnáročnější kritéria pro zapojení do mezinárodních testů. Objektivní testy publikované v časopise d-Test uznává také Evropská komise.

Za úspěchem Jamiesonu stojí více než 90letá přírodní cesta

Čemu vděčí výrobce přírodních vitamínů a doplňků stravy, společnost Jamieson Laboratories za tento úspěch? Více než 90leté cestě za zdravím z přírody, jejíž součástí se za tento čas staly mnohé generace na celém světě. Úspěch firmy je postaven bez kompromisu na kontrolované produkci nejlepších přírodních surovin z ekologických farem na celém světě. Díky programu 360 Pure, kterým firma Jamieson v roce 2008 zavedla do výrobní praxe nejnáročnější standardy bezpečnosti, čistoty a účinnosti vyráběných produktů, každý z přírodních vitamínů Jamieson podléhá nejméně 360 patentovaným krokům kvality. Patentované výrobní postupy a kontrolní testy kvality zajišťují maximální aktivitu a biologickou dostupnost účinných látek. Nejmodernější technologie biologicky aktivní látky získané z přírodních zdrojů chemicky nemění a nezbavují žádnou ze živin přírodních vlastností. Program 360 Pure pracuje výhradně z nejčistšími surovinami. Například na výrobu přípravků s obsahem nenasycených mastných kyselin omega-3 slouží společnosti Jamieson bohatý obnovitelný zdroj garantované čistoty - čistý olej extrahovaný přímo z tuku ryb žijících ve studených mořských vodách (sardinky, sardele, makrely).

Příjem Omega-3 – naděje na méně úmrtí na infarkt

V poslední době se uskutečnil výzkum účinků přesně určeného množství koncentrovaného rybího oleje u mužů, kteří prodělali infarkt. Světově uznávaný tým odborníků na výzkum infarktu myokardu – Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravivenza nell 'Infarto Miocardico z Itálie, sledoval 11 tisíc mužů, kteří během posledních tří let svého života prodělali infarkt. Vedle pravidelné lékařské péče užívala polovina zúčastněných 1 g koncentrovaného rybího oleje. Druhé polovině rybí olej naordinovaný nebyl. Ze závěrů studie vyplynulo, že ve skupině léčené rybím olejem bylo následně až o 11 % úmrtí na infarkt méně. Většina zdravotnických organizací v Evropě uznala léčebný účinek koncentrovaných omega-3 nenasycených mastných kyselin u pacientů, kteří prodělali infarkt. Významnou roli omega-3 mastných kyselin při udržování optimálního krevního tlaku a hladiny triglyceridů - nezávislých rizikových faktorů pro vznik kardiovaskulárních onemocnění, potvrdily také přední světové hypertenziologické a kardiologické společnosti. Pravidelné užívání prémiových doplňků stravy s obsahem omega-3 mastných kyselin považují za přínos pro lepší zdravotní stav našeho srdce. Omega-3 mastné kyseliny snižují schopnost krevních destiček vytvářet krevní sraženiny (tromby), které vedou ke vzniku srdečního infarktu. Dále regulují krevní tlak a mají schopnost snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Poslední výzkumy potvrzují, že chrání i před poruchami srdečního rytmu.

   
Vrátit se na začátek